Kun je zomaar supplementen verkopen?

Het verkopen van voedingssupplementen lijkt misschien eenvoudig, maar het is belangrijk om te weten dat er regelgeving is waaraan je moet voldoen voordat je jouw producten op de markt kunt brengen. Het korte antwoord is; nee. Dat kan niet zomaar. In deze blog bespreken we de voorbereiding die nodig is voordat je jouw supplementen kunt verkopen, zoals het opstellen van een voedselveiligheidsplan en het ontwerpen van je labels.

Voordat je jouw supplementen kunt verkopen, moet je voldoen aan bepaalde voorschriften en regels. Eén van de belangrijkste stappen die je moet nemen is het opstellen van een voedselveiligheidsplan. Dit plan beschrijft hoe je ervoor zorgt dat jouw supplementen veilig zijn voor consumptie. Het omvat onder andere een analyse van de mogelijke risico’s en hoe je deze risico’s kunt minimaliseren. Een voedselveiligheidsplan kun je opstellen met behulp van een specialist op dit gebied.

Daarnaast is het ontwerpen van je labels een belangrijk onderdeel van het proces. Jouw labels moeten voldoen aan specifieke richtlijnen en informatie bevatten zoals de ingrediënten, de aanbevolen dagelijkse dosering en de naam van het product. Het ontwerpen van een label kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de eisen die worden gesteld.

Samengevat, voordat je jouw supplementen op de markt brengt, moet je zorgen dat je voldoet aan de voorschriften en regels. Het opstellen van een voedselveiligheidsplan en het ontwerpen van labels zijn belangrijke stappen die je moet nemen om jouw supplementen te kunnen verkopen. Het kan een kostbaar proces zijn, maar het is belangrijk om te investeren in de kwaliteit en veiligheid van jouw producten.

Bij Supplemade hebben een complete oplossing voor starters en kleine sportondernemers. We helpen je van begin tot eind bij het opzetten van je eigen supplementenlijn. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Samplepakket bestellen

Wil je graag op voorhand weten hoe de producten smaken of werken? Dan bestel je eenvoudig een samplepakket via onze webshop.