Voedselveiligheid

De eerste stapjes naar een gezond merk met een solide kwaliteitscontrole begint bij Supplemade.

Voedselveiligheid en HACCP

Er zitten altijd risico’s verbonden aan het verwerken van voedingsmiddelen. HACCP valt onder de Europese wetgeving, het is daarom van belang om alle mogelijke risico’s te beschrijven in een voedselveiligheidsplan, oftewel 
HACCP- plan.

Kwaliteit

Kwaliteit is het allerbelangrijkste in de voedingsindustrie. Daarom is het van
 belang dat iedereen in de keten; producent, webshop, winkel, apotheek, personal trainer, etcetera zich minimaal aan de gestelde eisen voldoet! Kwaliteit is erg veel omvatten, denk hierbij aan; hygiene, smaak, consistentie, kleur, geur en nog veel meer aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden! Dit alles heeft SuppleMade onder controle en word perfect gedocumenteerd. Voor iedereen in de keten, gelden dezelfde regels en iedereen heeft een voedselveiligheidsplan nodig. Of je die nu zelf wilt samen stellen of via SuppleMade dat is uiteraard aan jou!

HACCP-plan

Een voedselveiligheidsplan is dus wettelijk verplicht. Je kan zelf een voedselveiligheidsplan samenstellen of je kan er voor kiezen om SuppleMade een persoonlijk voedselveiligheidsplan voor je te laten maken. Wij hebben dit onderverdeeld in verschillende modules.

Modules

Bij SuppleMade proberen we een flexibel aanbod te hebben. Daarom bieden wij een all-in pakket aan. Dit houdt in dat wanneer je bij ons het voedselveiligheidsplan aanschaft, 
deze geldt voor alle producten uit het assortiment. 
Hierdoor bespaar je dubbele kosten!

Jouw voedselveiligheidsplan via Supplemade

- Zekerheid dat alles in orde is;

- Krijg hulp indien problemen;

- Bespaar zeeën van tijd;

- Je kunt ons altijd bellen voor advies;

- All-in plan, geen dubbele kosten.

Een voedselveiligheidsplan, wat moet er in zitten?

Volgens de NVWA moet je voldoen aan 8 basis principes:

  1. Inventariseer alle potentiële gevaren en wijs de reële gevaren aan.
  2. Ga na welke maatregelen er nodig zijn om het gevaar te beheersen en stel de kritische beheerspunten (CCP’s) vast. Dit zijn de punten in het proces waar het risico kan worden voorkomen, geëlimineerd of tot een aanvaardbaar niveau kan worden teruggebracht.
  3. Geef per CCP de kritische grenzen aan.
  4. Stel vast hoe de CCP’s bewaakt worden.
  5. Leg correctieve acties vast per CCP. Correctieve acties zijn nodig wanneer de monitoring aangeeft dat het CCP niet wordt beheerst.
  6. De correctieve acties kunnen nodig zijn op het product en/of het proces en moeten leiden tot herstel van de veiligheid.
  7. Pas de verificatie toe. Verificatie is een periodieke controle om na te gaan of de HACCP-aanpak effectief is, of om na te gaan of de beheersing van een CCP effectief is. Verificatie laat dus zien of de werkwijze tot voldoende veiligheid leidt.
  8. Houd documentatie en registraties bij. Documentatie wil zeggen dat de systeemopzet vastgelegd moet worden. Registratie is het verplicht vastleggen van bepaalde onderdelen van systeem uitvoering.