hoe maak ik labels voor mijn productlijn? Canva - basic label design - premium label design

Creëer een onderscheidende merkidentiteit

Als (startende) ondernemer in de sportbranche sta je voor de uitdaging om je productlijn te voorzien van aantrekkelijke labels die de juiste boodschap overbrengen en je merkidentiteit versterken. Het ontwerpen van labels is echter meer dan alleen een visueel aspect. Het vereist een combinatie van creativiteit, kennis van regelgeving en een goed begrip van je doelgroep. In deze blog ontdek je drie verschillende opties om labels te maken voor je productlijn, variërend van zelf maken met tools zoals Canva tot het kiezen van een van onze basic label designs of het custom laten ontwerpen door een professionele designer.

logo van canva om zelf iets te ontwerpen

Zelf labels ontwerpen met Canva

Als startende ondernemer wil je wellicht zelf de touwtjes in handen houden en je eigen labels ontwerpen. Gelukkig zijn er gebruiksvriendelijke tools beschikbaar, zoals Canva, waarmee je zonder grafische designvaardigheden professioneel ogende labels kunt creëren. Met Canva heb je toegang tot talloze sjablonen, grafische elementen en lettertypen die je kunt aanpassen aan je eigen merkidentiteit.

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om de basisprincipes van labelontwerp in gedachten te houden. Zorg ervoor dat het ontwerp consistent is met de uitstraling van je merk. Gebruik kleuren, lettertypen en afbeeldingen die passen bij de sfeer die je wilt creëren. Denk na over hoe je de aandacht van potentiële klanten kunt trekken en ervoor kunt zorgen dat je producten opvallen in het schap.

twee potten met voorbeelden van het basiclabel design

Kies een basic label design

Als je niet de tijd of vaardigheden hebt om zelf labels te ontwerpen, biedt Supplemade een scala aan basic label designs waaruit je kunt kiezen. Deze ontwerpen zijn ontworpen door onze in-house designer. We zetten jouw logo en contactgegevens erop en je hebt professionele labels voor een vriendenprijs.

Het voordeel van het kiezen voor een basic label design is dat je een professioneel ogend label krijgt zonder dat je veel tijd en moeite hoeft te investeren. Bovendien zorgt de consistentie tussen verschillende producten in je assortiment voor een herkenbaar merkbeeld.

Rosanne de ontwerper van het premium label design

Laat je labels ontwerpen door een professionele designer

Als je een uniek en op maat gemaakt label wilt dat perfect past bij je merk en producten, is het de moeite waard om te investeren in een premium label design. Supplemade biedt de mogelijkheid om samen te werken met onze ervaren en getalenteerde designer die jouw visie kan omzetten in een prachtig labelontwerp.

Door te kiezen voor een premium label design krijg je niet alleen een exclusief ontwerp, maar profiteer je ook van de expertise van professionals op het gebied van grafisch design en branding. Ze zullen rekening houden met alle aspecten van labelontwerp, zoals esthetiek, regelgeving en de behoeften van jouw doelgroep. Het resultaat is een label dat niet alleen mooi is, maar ook effectief in het aantrekken van klanten.

Het belang van goed labelontwerp

Of je nu zelf je labels ontwerpt, kiest voor een basic design of investeert in een premium ontwerp, het is belangrijk om het belang van goed labelontwerp te onderstrepen. Je labels zijn namelijk niet alleen een visuele representatie van je merk, maar ook een belangrijk communicatiemiddel naar je klanten toe.

Een goed ontworpen label heeft de kracht om de aandacht van consumenten te trekken en hun interesse te wekken. Het kan hen overtuigen om je product te kopen en een positieve indruk achter te laten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van aantrekkelijke kleuren, een duidelijke en aansprekende productnaam, en het benadrukken van unieke eigenschappen van je product, zoals biologische ingrediënten of speciale formules.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je labels voldoen aan de wettelijke vereisten, zoals het vermelden van de juiste voedingswaarden, allergeneninformatie en andere verplichte gegevens. Dit is niet alleen belangrijk om aan de regelgeving te voldoen, maar ook om het vertrouwen van je klanten te winnen. Ze moeten erop kunnen vertrouwen dat jouw producten veilig en betrouwbaar zijn.

Supplemade helpt je bij het realiseren van jouw perfecte labels

Bij Supplemade begrijpen we dat het ontwerpen van labels een belangrijk onderdeel is van het opzetten van jouw eigen productlijn. Daarom bieden we verschillende opties om aan de behoeften van startende ondernemers en zzp’ers in de sportbranche te voldoen.

Of je nu zelf aan de slag wilt gaan met Canva, kiest voor een basic label design of een premium ontwerp wilt laten maken, Supplemade staat voor je klaar.

Bezoek onze website op www.supplemade.nl en ontdek de mogelijkheden om jouw productlijn naar een hoger niveau te tillen. Laat je inspireren door onze designs en neem contact met ons op voor meer informatie. Samen maken we van jouw labels een waardevol onderdeel van jouw succesvolle sportonderneming.

Samplepakket bestellen

Wil je graag op voorhand weten hoe de producten smaken of werken? Dan bestel je eenvoudig een samplepakket via onze webshop.