Hoe groot is de markt voor voedingssupplementen

Als ondernemer in de sportbranche sta je voor belangrijke beslissingen bij het uitbreiden van je aanbod. Een van die overwegingen kan zijn of je een eigen supplementenlijn moet starten. In dit blog willen we je voorzien van waardevolle inzichten over de omvang van de markt voor voedingssupplementen in Nederland. Deze informatie is bedoeld om je een eerlijk beeld te geven en je te overtuigen van de mogelijkheden om een eigen supplementenlijn te beginnen bij SuppleMade.

De Omvang van de Voedingssupplementenmarkt

Laten we eens duiken in de marktgegevens van voedingssupplementen. Volgens NPN (Natuur- en Gezondheidsproducten Nederland) gebruikte naar schatting ongeveer 66% van de Nederlanders ouder dan 17 jaar voedingssupplementen om aan hun gezondheid te werken in 2020. De omvang van de voedingssupplementenmarkt groeide in dat jaar tot maar liefst 693 miljoen euro, in vergelijking met 670 miljoen euro in 2019, wat neerkomt op een stijging van 3,4% (bron: www.npninfo.nl).

Breed Gebruik en Groeiend Vertrouwen

Het gebruik van voedingssupplementen in Nederland is indrukwekkend. Een rapport van marktonderzoeker Multiscope toont aan dat ruim 56% van de Nederlanders, oftewel meer dan de helft, supplementen gebruikt. Jaarlijks wordt hieraan ongeveer 1,1 miljard euro besteed. Dit omvat niet alleen vitaminen en mineralen, maar ook kruidensupplementen zoals kurkuma en kamille. Wat opvalt, is dat voedingssupplementen vaak en regelmatig worden ingenomen; maar liefst 62% van de gebruikers neemt ze zelfs dagelijks (bron: www.rtlnieuws.nl).

Een Groeiende Trend

De trend van supplementgebruik neemt ook gestaag toe. Uit de Voedselconsumptiepeiling van het RIVM blijkt dat bijna 60% van de volwassenen in de periode 2019-2021 voedingssupplementen gebruikte, wat maar liefst 10 procentpunten hoger is dan in de periode 2012-2016 (bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/longread/rapportages/2023/on–gezonde-leefstijl-2022-opvattingen-motieven-en-gedragingen/3-voedingssupplementen).

Deze indrukwekkende cijfers tonen aan dat voedingssupplementen steeds populairder worden in Nederland. Het biedt ondernemers in de sportbranche een aantrekkelijke kans om deel te nemen aan deze groeiende markt en hun aanbod te diversifiëren. Overweeg daarom serieus om je eigen supplementenlijn te starten bij SuppleMade, en profiteer van de groeiende vraag naar hoogwaardige supplementen.

Referentielijst

– [www.npninfo.nl](http://www.npninfo.nl/): [marktgegevens supplementen]. (2020) Geraadpleegd op [23-10-2023]
– [www.rtlnieuws.nl](http://www.rtlnieuws.nl/): [Meer dan de helft van Nederlanders gebruikt supplementen]. (2022). Geraadpleegd op [23-10-2023]
– [www.cbs.nl](http://www.cbs.nl/): [on–gezonde-leefstijl-2022-opvattingen-motieven-en-gedragingen]. (2023). Geraadpleegd op [23-10-2023]

 

 

Samplepakket bestellen

Wil je graag op voorhand weten hoe de producten smaken of werken? Dan bestel je eenvoudig een samplepakket via onze webshop.